Maraton od kuchni...

18.03.2017

Maraton od kuchni...

...czyli nie samym bieganiem żyje Człowiek! Zachęcamy by pomyśleć o tym jak zdrowo, ale też ze smakiem przygotować swoją formę do ORLEN Warsaw Marathon.

Menu dla biegaczy przygotowują Andrzej Andrzejczak i Tomasz Tomaszek, doświadczeni kucharze, którzy gotują z polotem i fantazją. Andrzej Andrzejczak jest kucharzem z dziesięcioletnim stażem. Znawcą kuchni francuskiej i fanem podrobów. Z kolei Tomasz Tomaszek to wielki pasjonat gotowania i poszukiwacz nowych smaków. Razem tworzą dwa koncepty kulinarne: Pogromcy Meatów oraz Siewcy Smaku. Andrzej i Tomasz przygotowują dania, nazywane KOSZYKAMI, które składają się z ciepłych kasz lub ryżu, wysokiej jakości chudych mięs, ekologicznych kiełków i warzyw. Koszyki od Siewców są świetnie zbalansowane w smaku oraz zbilansowane, jeśli chodzi o wartości odżywcze, przez co są doskonałym posiłkiem dla osób uprawiających sport i dbających o zdrową dietę.

Pierwsze danie w ramach maratonu „Od kuchni” to pieczone bataty faszerowane pikantnym kurczakiem z kminem rzymskim, kaszą bulgur, jajkiem, serem mozzarella i szczypiorkiem.

Jak przygotować bataty? Czytaj TUTAJ.